Omschrijving en gegevens Noordeinde 13


Indeling

Begane grond

Royale entree met grote garderobekast, gescheiden van de woonruimte door een inpandige houten opberg- en garderobekast.

Vanuit de hal komt u in de zeer ruime en sfeervolle woonkamer, keuken en eetkamer met een schitterende oude houten gymzaal vloer en de opvallende open haard.

Onder het blok waarin ook de trap naar boven is opgenomen, bevinden zich de wc en een grote voorraadkast.

Onder de helft van het huis ligt een grote kelder met prachtige bogen.

De onder architectuur aangelegde tuin is een oase van rust en privacy. Berken, bamboe en siergrassen sieren de tuin en achter in de tuin bevindt zich een schuurtje voor fietsen. 

Midden in de tuin bevindt zich het oude klaslokaal, nu een ruim opgezet tuinhuis van 60m2, met grote openslaande deuren, waardoor u tot diep in de herfst aan de allesbrander kunt genieten van uw eigen buitenhuis.

Tussenverdieping

Via de trap komt u eerst op de tussenverdieping, die met de woonruimte in contact staat. Hier is een heerlijke werkplek gecreëerd, waar u rustig kunt werken, terwijl u toch contact houdt met 'beneden'.

 

1e verdieping

Via de trap komt u in de grote hal met zijn bijzondere 'onzichtbare' boekenkasten. Veel hout en warme materialen kenmerken de bovenverdieping.

In de hal bevindt zich het toilet. Rechtsaf 
komt u bij drie zeer ruime slaapkamers, met alledrie een eigen vide. Hier bevindt zich ook een badkamer en een studieplek voor de kinderen.

Linksaf komt u bij de zeer ruime master bedroom, met aansluitend een grote badkamer met bad en douche en een zeer ruime inloopkast voor kleding.

2e verdieping

Op de tweede verdieping (zolder) bevinden zich een grote waskamer en
een gastenkamer met eigen badkamer.

Locatie

Het pand is gelegen in het oude centrum van Monnickendam, naast de haven, aan het gezellige Noordeinde met diverse winkeltjes. 

Monnickendam staat bekend om zijn geriefelijk wonen: in de winter schaatsen op de Gouwzee (de straat overklunnen) en in de zomer zwemmen, surfen, zeilen en bbq-en op het Hemmeland. Fietstochten naar Broek in Waterland, Holysloot, etc.  Kinderen kunnen vanaf 7 jaar zelf naar hun clubjes en school fietsen (hockey, voetbal, tennis, etc. in het stadje).

Bereikbaarheid

Er is voldoende parkeergelegenheid (gratis parkeren, geen vergunning) in de straat en aan de haven. En dat alles op slechts 15 minuten vanaf Amsterdam CS. Er is een uitstekende busverbinding naar Amsterdam.


 

Oppervlakte

Totaal perceel                         492 m2

Totaal woonoppervlakte        550 m2 

Begane grond                          150m2

 

 

Tuin             250 m2

Tuinhuis        60 m2

 Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs:
1.550.000     

Aanvaarding:
In overleg 

Bouwjaar:
1886                                                          

Soort woning:
Vrijstaand

Kadastrale gegevens:
MONNICKENDAM A , 0ppervlakte 496 m²
(volle eigendom)

Buitenruimte

Achtertuin gelegen op het zuid-oosten bereikbaar via achterom, 250 m² 
(30m diep en 7,5m breed)